Diane

Diane woont sinds 1993 in Friesland in een dorpje dicht bij Dokkum samen met haar man, hun honden en katten. 
Ze is geboren en opgegroeid in Amerika maar heeft ook zeven jaar in Canada gewoond.

Op twaalf-jarige leeftijd ging zij al naar een gehoorzaamheidscursus met een van de honden, het begin van haar honden avontuur. Toen zij in 1980 het huis uit ging heeft ze bijna gelijk een eigen hond gekocht, een (American) Akita. Met hem heb ik shows en wedstrijden gelopen in de VS en Canada. Omdat ze hem ook goed wou voorbrengen ging ze op cursus bij een ‘pro-handler’ die haar werk heel goed uitvoerde en de tips en trucs ook goed kon overbrengen naar anderen.

In de jaren daarna, toen ze in Canada woonde, werd zij gevraagd om les te geven zowel in show training als in gehoorzaamheid. Later volgden flyball en behendigheid.

Om op de hoogte te blijven heeft Diane, door de jaren heen, verschillende kynologische cursussen gevolgd en ook deel genomen aan diverse workshops en lezingen.

De manier van les geven, vooral in de gehoorzaamheid, is erg veranderd sinds Diane is begonnen. De focus ligt nu meer bij het goede gedrag te belonen en veel minder op wat niet goed gaat. Deze manier van lesgeven past veel meer bij Diane, ze kan dan ook echt genieten wanneer ze ziet dat baas en hond een betere relatie hebben met elkaar en dat ze zin hebben om samen te werken!

Naast het les geven en haar eigen honden trainen hebben zij meerdere nesten gefokt bij de Akita (Canada) en bij de Australian Shepherd (Canada en Nederland), maar nu houd zij zich voornamelijk bezig met haar reuen.