Van Bouw tot Beweging

                                          


Uw instructeur voor Van Bouw tot Beweging is.....

Gabriëlle

Zien + Voelen = Begrijpen

Wat is er nou mooier dan je hond te kunnen begrijpen, weten wat hij ons te vertellen heeft…

Zoals iedereen weet, zijn er veel manieren waarop onze trouwe viervoeter met ons communiceert. Maar heb je er ooit aan gedacht om te kijken naar zijn/haar beweging?!?
Aan de hand van het bewegen van onze hond kunnen we veel informatie krijgen over de hond, niet alleen hoe hij gebouwd is, maar ook hoe hij zich voelt, of hij pijn heeft, of gewoon niet lekker in zijn vel zit, of misschien wel...

Deze interessante cursus gaat dieper in op de functie van het gangwerk, maar ook essentiële onderwerpen als, het inschatten van een vreemde hond, benaderen en betasten (wat voor indruk maken wij op de hond) en heel belangrijk… de anatomie van de hond. Wat zijn nou hoekingen, wat is een voorhand/achterhand en hoe kun je aan de hand van de bouw het gangwerk bepalen.

Iedere les is opgebouwd uit een halve les theorie en een halve les praktijk. Tijdens het praktijkgedeelte zullen verschillende honden (klassikaal) betast worden. Zo vergaar je de kennis om bv. die mooie dekreu uit te zoeken, of de hond van de buurvrouw, die toch wel wat raar loopt, te helpen... In de laatste les gaan we vooral dieper in op het kopje pijnprikkel.

Onderwerpen die besproken worden..

  • Lichaamshouding van de hond en van ons zelf
  • Hoe benader en betast je een (vreemde) hond
  • Anatomie van de hond: voorhand
  • Anatomie van de hond: achterhand
  • Hoe kun je aan het gangwerk zien of de hond zo beweegt omdat hij anatomisch niet anders kan of dat er een pijnprikkel in het spel is.
 

Informatie Van Bouw tot Beweging

 

Aanmelding Van Bouw tot Beweging

 

Geef ons hier uw review