Treibball

           

    Uw instructeur voor Treibball is:

Jeanine
   


Nee, het is geen schapendrijven maar meerdere oefeningen uit het Treibbal kan je wel gebruiken om het “drijven” zonder levende dieren te trainen. 
We gaan de hond leren om de bal te duwen en daarbij de bal te sturen en maar ook om zelf gestuurd te worden zodat de hond de bal (en in de toekomst de ballen) naar jou toe gaat brengen.
Uiteindelijk is het de bedoeling van deze sport dat jouw hond na vele vele uren training 8 ballen over een afstand van 25 meter in het doel – waar jij staat kan brengen. 
Voordat je dat niveau bereikt hebt kan je als je wil  gelukkig ook al deelnemen aan wedstrijdjes en valt er veel plezier te beleven aan de training met bijbehorende uitdagende oefeningen.
Tijdens de lessen beginnen we met de hond vooruit sturen om één bal heen, de “out” waarbij de hond achter de bal tegenover jou komt te staan en het duwen “pushen”.  Daarna gaan we de training langzaam opbouwen van 1 bal naar meerdere.

Deze sport is na gedegen warming-up voor veel honden geschikt maar we adviseren serieuze regelmatige training niet voor een leeftijd van 9 maanden te starten.

Omdat het aantal trainingen afhankelijk is van de aanmeldingen, verwijzen wij u voor de trainingstijden naar de agenda.
Is de cursus van uw keuze niet meer te boeken, dan kunt u ook de mogelijkheden die onder aan deze pagina staan gebruiken.

 

Informatie Treibball

 

AanmeldingTreibball

 

Geef ons hier uw review