Detectie

           

    Uw instructeur voor Detectie is:

Jeanine
   


Detectie is een leuke activiteit met je hond waarbij je hond op zoek mag naar een specifieke aangeleerde geur. Als beloning krijgt jouw hond zijn favoriete speeltje, een lekkere versnapering of doet hij een kort spelletje met zijn begeleider.
In samenwerking met je hond en met gebruikmaking van zijn unieke geurorgaan “zijn neus” motiveer jij je hond op zoek te gaan naar een bepaalde geur die mits goed verstopt door mensen niet wordt opgemerkt. Je kan het vergelijken met de drugshond of de hond die een bepaalde ziekte bij de mens kan opsporen maar dan recreatief en zonder gevaar.

We hoeven de hond niet te leren om zijn neus te gebruiken want het gebruik van de neus is een natuurlijke drift en in de natuur onmisbaar om te overleven.
Honden die hun neus mogen gebruiken werken intensief. Daardoor zijn ze na een korte trainingssessie al moe, voldaan en tevreden maar ook worden ze zelfverzekerder omdat ze zonder dwang de leiding mogen nemen.
Het voordeel van Detectie, mits goed voorbereidt en aangeleerd, is dat de eigenaar al best snel zelfstandig in en rond het huis met de hond aan het werk kan gaan zelfs als je lichamelijk conditie niet optimaal is. Ook zijn geen enorme tijdsinvestering of enorme kosten noodzakelijk om een geweldige tijd met je hond te hebben.

Detectiewerk kan prima ingezet worden bij jonge, oude of revaliderende honden omdat de lichamelijke belasting minimaal kan zijn.

In deze lessen leren maken we een start met het aanleren van een geur aan je hond. Je zal versteld staan hoe snel een hond dit op kan pakken. Daarna gaan we het geleerde rustig uitbreiden en verfijnen.

Neem jij je enthousiasme, je hond en voldoende beloningssnoepjes of zijn lievelingsspeelgoed mee? Dan zorgen wij voor de rest! 

Omdat het aantal trainingen afhankelijk is van de aanmeldingen, verwijzen wij u voor de trainingstijden naar de agenda.
Is de cursus van uw keuze niet meer te boeken, dan kunt u ook de mogelijkheden die onder aan deze pagina staan gebruiken.

 

Informatie Detectie

 

Aanmelden Detectie

 

Geef ons hier uw review