Mobiele Dierenartsenpraktijk Rosuryde


                                          


Uw behandelaar is dierenarts Froukje Seip.....

Froukje

Titerbepalingen als onderdeel van "vaccineren op maat" voor uw hond.
Vaccineren "op maat" kan op basis van de individuele situatie van uw dier en de wensen van u als de eigenaar. De "Canine VacciCheck Antibody Test Kit" titerbepaling is daarbij een mooi hulpmiddel om de serologische status van uw dier te bepalen door het meten van de antilichamen. Voor de hond kan je hiermee tegelijk de titers bepalen van: Besmettelijke hepatitis (Canine adeno virus CAV), Canine Parvo virus (CPV), hondeziekte (Canine Distemper Virus, CDV). Hiervoor is het nodig om een klein beetje bloed af te nemen. De titerbepaling zelf duurt ongeveer 30 minuten. De totale consult-tijd is afhankelijk van de vorm van consult waarbinnen u de titerbepaling laat doen, bv op een "groeps-titer-spreekuur", individueel titer-consult, of titer-bepaling in combinatie met een bioresonantie-consult.  

Wanneer titers bepalen?
Als uw hond al is gevaccineerd en aan een herhaling van zijn vaccinatie toe lijkt te zijn. Om te controleren of hij die herhaling werkelijk nodig heeft, of dat de herhaling nog verder uitgesteld kan worden omdat de hond nog voldoende bescherming heeft tegen de betreffende ziekte. Of bij uw pups voor het bepalen van een vaccinatieschema op maat in afstemming op de natuurlijke bescherming van de maternale antistoffen. En bij dieren met een onbekende vaccinatiehistorie. Een titerbepaling kan altijd. Natuurlijk kan je alleen gezonde dieren vaccineren.

Welke ziektes vallen niet binnen deze titerbepaling?
De ziekte van Weil (leptospirose), de vaccinatie Lepto. Indien u in een risico-gebied woont, als uw hond veel zwemt of veel in contact komt met muizen/ratten. Dan kan het verstandig zijn om uw hond hiervoor jaarlijks te vaccineren. Denk ook aan uw eigen gezondheid, het gaat om een zoönose. Kennelhoest (KC neusenting), kan worden gevraagd door honden-pensions, wedstrijd-organisaties enz.
Rabies (hondsdolheid), deze vaccinatie is verplicht zodra u over de Nederlandse grens het buitenland in gaat. Deze is 3 jaar geldig en staat voorin het paspoort.

Wanneer u niet weet wat uw hond nodig heeft, dan denk ik graag met u mee voor een persoonlijk advies aangepast op de situatie van uw hond. Daarvoor ontvang ik graag het ingevulde formulier consult titerbepaling, inclusief de historie van de vaccinatiegegevens. Als u weet dat uw hond ook aanvullende vaccinaties nodig heeft, dan hoor ik dat graag ruim van tevoren zodat ik kan zorgen dat alles tijdens uw consult aanwezig is. Indien u voor het titer-bepalen bij mij komt omdat uw eigen dierenarts dat (nog) niet doet, dan raad ik u aan om voor de benodigde vaccinaties een afspraak bij uw dierenarts te maken. Spreiden van de te geven vaccinaties adviseer ik om het immuunsysteem van uw dier de kans te geven om op elke vaccinatie afzonderlijk optimaal te reageren en zo mogelijk een betere bescherming te creëren. En om minder kans te hebben op ongewenste interacties tussen de vaccinaties onderling. Ook is het voor uw dier beter om tussen de vaccinatie en ontworming- en vlooienbehandelingen een aantal weken tijd te laten.

Het tarief voor de titerbepaling is € 43,50