Revitaliseren van de oudere hond, laat hem ook meedoen!

Mensen die plezier hebben in bezig zijn met hun hond, hebben er vaak meer dan één: een jonge en een oudere.

Net als ze eerder deden met de oudere, gaan ze met de jonge hond naar training en cursussen en schrijven hem in voor workshops en wedstrijden. Tot het voorgenomen doel is bereikt en eventuele titels zijn behaald. Tegen dat de hond zijn middelbare leeftijd heeft bereikt zijn veel honden al op pensioen. Want de eigenaar is dan vaak weer toe aan de volgende uitdaging, oftewel het opvoeden en trainen van een nieuwe pup. 

De oudere hond blijft aangenaam gezelschap, wandelt mee, krijgt eten en wordt verzorgd. Hij is de hond geworden met wie je kunt ‘lezen en schrijven’, met wie het leven zijn gangetje gaat. Een beroep wordt niet meer op hem gedaan, van elke dag mag hij gewoon genieten. Maar zo’n leven-in-ruste doet eigenlijk geen recht aan de vermogens van een eens actief dier.  

Kynospirit heeft een aanbod voor deze honden en hun eigenaars: ‘Actieve senioren’

Uw hond wordt langzamerhand wat ouder, kan niet zo goed meer met de jongere generatie mee, wordt wat strammer, .........
Het hoeft allemaal niet meer zo voor hem/haar.

Binnenkort starten we met een cursus Body Awareness voor Senioren, hier leert uw hond weer vertrouwen te krijgen in zijn eigen lijf.
Meer informatie volgt.