Uw instructeur voor deze training is:

Kris

‘Actieve senioren’

Bij Kynospirit kun je terecht voor een nieuw type activiteit: revitaliseren van de oudere hond. 

Mensen die plezier hebben in bezig zijn met hun hond, hebben er vaak meer dan één: een jonge en een oudere.

Net als ze eerder deden met de oudere, gaan ze met de jonge hond naar training en cursussen en schrijven hem in voor workshops en wedstrijden. Tot het voorgenomen doel is bereikt en eventuele titels zijn behaald. Tegen dat de hond zijn middelbare leeftijd heeft bereikt zijn veel honden al op pensioen. Want de eigenaar is dan vaak weer toe aan de volgende uitdaging, oftewel het opvoeden en trainen van een nieuwe pup. 

De oudere hond blijft aangenaam gezelschap, wandelt mee, krijgt eten en wordt verzorgd. Hij is de hond geworden met wie je kunt ‘lezen en schrijven’, met wie het leven zijn gangetje gaat. Een beroep wordt niet meer op hem gedaan, van elke dag mag hij gewoon genieten. Maar zo’n leven-in-ruste doet eigenlijk geen recht aan de vermogens van een eens actief dier.  

Kynospirit heeft een aanbod voor deze honden en hun eigenaars. ‘Actieve senioren’ heet het.
Het idee is om de oudere hond uitdagingen aan te bieden en zijn vermogens aan te spreken. Doel is om voor hond en eigenaar meer leven in de brouwerij te brengen en om veroudering van de hond tegen te gaan.
In een sessie van drie kwartier komen de deelnemers samen, maximaal zes honden, en krijgen ze stimulansen aangeboden om hersens en lijf te activeren. Kynospirit vindt voor de onderdelen van het actieve senioren-aanbod inspiratie bij de reguliere cursussen. Actieve senioren kunnen op hun training dus elementen tegenkomen vanuit body awareness, speuren en detectie, gehoorzaamheidstraining en uiteraard ook Kynospirit’s hoofdaanbod:  ringtraining. Soms kunnen de honden ervaring uit vroegere tijden aanspreken, soms ook helemaal niet. Geen probleem want nieuwe dingen meemaken is voor een oude hond net zo stimulerend als voor een jonge en leren kan een hond zijn leven lang.. De opgaven worden uiteraard wel aangepast aan de mogelijkheden en de motivatie van de deelnemers. De eigenaars zullen er, naar wordt verwacht, versteld van staan wat hun honden boeiend vinden en hoe ze nog willen leren.

Een deel van de oefeningen is puur denk- en doewerk voor de hond: zoals body awareness en de neus gebruiken bij speuren en detecteren. Oefeningen uit het bereik van de ring- en gehoorzaamheidstraining doen daar tegenover een beroep op samenwerking tussen hond en eigenaar. Per sessie kan een mix van oefeningen aan bod komen of kan juist op speciaal thema worden gefocust. Hoe dat vorm gaat krijgen is afhankelijk van de deelnemers en van de ervaring die de komende tijd in de praktijk zal worden opgebouwd. 

Honden vanaf zeven jaar kunnen bij Kynospirit als senior aan de slag. Zoals alle lessen bij Kynospirit kunnen de seniorensessies desgewenst afzonderlijk worden afgesproken en bezocht. Maar het is ook mogelijk tegen een lager tarief tien sessies te boeken over een periode van .... of .. weken,  of actieve seniorensessies te volgen als onderdeel van een maandabonnement.

Hieronder vindt u de informatie en de kosten van de training voor actieve senioren.
Hier kunt u ook meer persoonlijke informatie aanvragen of opgeven voor de training.

 

Actieve Senioren