Uw instructeur voor de Body Awareness is.....

Gabriëlle

Body Awareness

Gabriëlle Veenstra heeft zich de afgelopen tijd geschoold in een vorm van hondentraining die een betere band met de hond en een betere presentatie in de ring kan ondersteunen: Body Awareness. Een soort fitness voor honden, waarvan de Amerikaanse Kathy Santo de initiator is. Hierbij doen honden oefeningen op speciale hulpmiddelen. Die oefeningen verbeteren de balans en de coördinatie van de beweging, trainen de spieren en verhogen het zelfvertrouwen.

Het mooie is dat de hond zelf kiest om de stappen naar de hulpmiddelen te zetten. Deze training verloopt dus zonder dwang. De hond denkt zelf na en besluit hoe ver hij gaan wil. Als hij niet meer wil, dan stopt hij. Support geven door te verleiden met een brokje, met woorden of met lichaamstaal, dat is alles wat de eigenaar doet. Verder is het aan de hond.

In een vergevorderd stadium kunnen er wel oefeningen op commando op de hulpmiddelen worden gedaan. Maar dan voelt de hond zich daar helemaal op thuis en ook bij die manier van trainen overheerst het plezier. 

Zelfvertrouwen

Het prachtige effect van Body Awareness is dat de hond, al doende, verder komt in zijn lichamelijke, maar ook geestelijke ontwikkeling. Goed bewegen geeft niet alleen versterkte spieren, maar ook zelfvertrouwen. Body Awareness kan dus ook worden ingezet om honden die onzeker zijn beter in hun vel te laten zitten. Kleine stapjes, groot effect op de hond.

Bij Kynospirit worden Body Awareness oefeningen inmiddels zo nu en dan in de reguliere ringtrainingslessen opgenomen, maar er worden ook aparte lessen en workshops in aangeboden. Wie ermee heeft kennisgemaakt is enthousiast.

Body Awareness is een mooie training voor alle honden, of ze nu naar de show komen of niet. Leeftijd speel geen rol en de training is attractief voor honden van heel jong tot heel oud.

Verwacht bij Body Awareness geen spectaculair agility parcours. Dit is verfijnd hogeschoolwerk, in het kleine schuilt het grootse. Het is een wonderschoon gezicht om bij je eigen hond, maar net zo bij de hond van een ander, waar te nemen hoe hij denkt en doet.

Hieronder vindt u de informatie en de kosten van de verschillende cursussen op het gebied van showtraining.
Hier kunt u ook meer persoonlijke informatie aanvragen of u opgeven voor een cursus.

 

Body Awareness