Joyce

Joyce is opgegroeid met een kruising Schapendoes en is met hem begonnen in de Behendigheid. Hierna kwam de Golden Retriever Wizard, waarmee ze Dogdance is gaan doen. In 2008 kreeg ze haar eerste eigen hond, een Terriër kruising Diëgo. Nadat Joyce een aantal jaren samen met Wizard en Diëgo op wedstrijd niveau Dogdance gedaan had, wilde ze weleens een nieuwe uitdaging.

In 2011 kwam deze uitdaging, haar Border Collie Blue. Met hem is ze begonnen in de Dogdance maar hier was hij echter al snel op uitgekeken. En omdat iedereen zei dat het een mooie hond was dacht Joyce “Laat ik het eens proberen op een hondententoonstelling”.

Zo is Joyce bij KynoSpirit terecht gekomen. 

Hier kwam zij erachter dat showen veel meer inhoud dan alleen een rondje lopen en je hond in stand zetten. Het gaat om teamwork en dat is iets wat ze heel graag wil laten zien in de showring.
Het motto van KynoSpirit “Plezier hebben met je hond en dat laten zien” paste ook helemaal bij haar, dit heeft ze ook altijd nagestreefd tijdens haar Dogdance-carrière.

Ze vindt dat het in de showwereld te vaak draait om presteren, waardoor er veel gespannen eigenaren die de lat voor zichzelf en hun hond zo hoog legden dat ze er niet meer van konden genieten. Daarom wil ze als instructeur de cursisten graag het tegenover gestelde laten ervaren: ontspanning bij de eigenaar, geen druk op de hond en trots zijn op je hond wat er ook gebeurt.  

Joyce geeft bij KynoSpirit lessen Showtraining evenals Focus op tricks en Dogdance.  

Sinds 2014 heeft ze er een tweede Border Collie bij, een teefje genaamd Leila. En omdat ze in de toekomst graag wilt fokken is haar kennelnaam ''Souls of Harmony''. 

Naast dat ze actief is binnen de kynologie volgt Joyce een HBO-Bachelor opleiding bij Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen Stoas), hier wordt zij opgeleid tot educatie- en kennismanager in de groene sector. Ook volgt ze bijna elke cursus die er bij KynoSpirit wordt gegeven en na haar studie wil zij zich ook graag verder oriënteren.

DUS…. Joyce zit helemaal op haar plek hier bij Team KynoSpirit!

PS. Helaas geeft Joyce door gezondheidsredenen tijdelijk geen les.