gabrielle veenstra

Gabriëlle Veenstra

Hé hallo…, welkom op onze website! Onder dit kopje moet ik, geloof ik, wat over KynoSpirit en dus wat over mijn eigen ikkie schrijven…

Het verhaal begon op 1 januari 1982. Na het horen van alle knallen is de basis voor mijn nieuwsgierig-heid gelegd, ik moest maar eens kijken wat daar buiten gebeurde. In Zaltbommel opgegroeid met eerst een kruising Tervuerense Herder, later met de Hovawart. Hiermee heb ik dan ook op 12 jarige leeftijd mijn eerste show gelopen… Was ik meteen besmet met het showvirus??? Ja ik wel!! Echter, onze Tjaroek was geen showhond. Via via kwam ik er achter dat je geen eigen hond nodig hebt om te kunnen showen. Nee, er is ook juniorhandling; een aparte competitie speciaal voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar, dus ideaal voor mij!

Zo is mijn reis binnen de hondenwereld begonnen.
Op 16 jarige leeftijd ben ik door de voorzitter van KC-Rotterdam, Dhr. Jan Molendijk, opgeleid tot trainster voor de ringtraining en zo is de start gemaakt aan mijn carrière als trainster. Tja, dan wordt je 18 en houdt de juniorhandling op! Dus ben ik gestart met professional handling, je wilt toch blijven showen… en lesgeven… dat was zóóóó leuk. Helaas kon ik mijn ei niet kwijt bij de KC. Na ca. 3 jaar daar les gegeven te hebben ben ik in het diepe gesprongen en voor mezelf begonnen met ringtraining en honden trimmen.

Al heel snel hierna vonden mijn ouders het nodig om te verhuizen naar het “hoge” noorden (Friesland) en tja… dan maar mee, we gingen immers groter wonen met een “eigen” overdekte ruimte waar ik les kon geven. Nadat ik wat gewend was aan het taaltje en de opleiding gestart was voor gedragstherapie bij honden heb ik een mailing rondgestuurd. Binnen no time was daar mijn eerste groep en al snel volgden er meer! Na 6 jaar waren we ook in Surhuisterveen uit ons jasje gegroeid en in november 2008 zijn we verhuisd naar Sebaldeburen.

Eindelijk een eigen stekkie! Voldoende ruimte om die dingen te doen die ik in mijn hoofd heb zitten: Showtraining geven; zowel privé als klassikaal; organiseren van lezingen; kynologische cursussen; puppy-terugkomdagen enz.; enz….
Wil je nog meer weten, neem dan een kijkje op de site en laat je verrassen!